Feestzaal
Naast het restaurant beschikt De Strooyen Hen ook over een feestzaal voor banketten, communiefeesten,...
Menu's worden samengesteld volgens de wens van de klant. Groepsmenu vanaf 15 personen, de hele groep besteld hetzelfde menu.
Als het aantal personen minder is dan 15 wordt de prijs van de menu zonder drank verhoogt met 10%.
Vraag vrijblijvend inlichtingen via 057 38 80 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Indien een hoofdgerecht niet wordt voorafgegaan door soep of voorgerecht plus €3 per persoon. Indien er aangegeven personen niet aanwezig zijn de dag zelf wordt de helft aangerekend van het totaal bedrag van de niet aanwezige personen.
Voor familiefeesten en communies vragen we een voorschot van €250 binnen 14 dagen na reservatie.
-
Soepen
Soepen aan 5.50 (2 maal bediend)
• Groentensoep van de tuinvrouw
• Tomatenroomsoep
• Soep van tomaat en pompoen of courgette of venkel
• Broccolisoep
• Pompoensoep met curry en kokosmelk
• Preisoep met ham
• Soep van witloof met knolselder en spek
• Knolseldersoep met appel en curry
• Soep van wortel met knolselder en chorizoSoepen aan 6.00 (2 maal bediend)
• Seldersoep met kruidenkaas en kip
• Roomsoep met champignon, kip en kervel
• Romig soepje van asperges met platte peterselie -
Voorgerechten
Voorgerechten 15 euro
Victoriabaars met aardappelschubbetjes, venkel, wijnsaus, toets van rode biet
Koolvishaasje op zijn Spaans met gamba, paëllarijst met saffraan en wijnsaus
Koolvishaasje met korstje van kruidenkaas, tomatenfondue en wijnsaus
Vispannetje “De Strooyen Hen”
Zalmrug gevuld met fijne groentjes en choronsaus/sausje met limoen
Krokante salade met kroketje van kaas, meloenbolletjes en gedroogde ham
Zeewolf of leng op een zuiderse ratatouille met blanke boter en basilicumolie
(of volgens aanbod)Mooie meidhaasje gebakken, zalfje van pompoen, gebakken oesterzwam en sausje met hoeveboter
Salade van scampi met spekjes, korstjes en appel
Frivole salade vergezeld van krokant visreepje, gerookte zalm, kerstomaatjes en remoulade
Samenspel van mousse van forel, gerookte zalm, tartaar van zalm en avocado
Carpaccio van rund, parmezaan, ruccola en zongedroogde tomaat
Leng op gekarameliseerd witloof, sausje met curry
Trio van garnaalkroketje met een vissoepje en tomaat met avocado en garnaal
Voorgerechten 16.5 euro
Pladijs met grijze garnaaltjes, gebakken champignon zalfje van bloemkool
Kabeljauw met een krokant korstje van Parmezaan en hazelnoot, blanke boter
-
Hoofdgerechten
Indien een hoofdgerecht niet wordt voorafgegaan door soep of een voorgerecht => + €3 per persoon.
Medaillons van hoevekip met panko, sausje met dragon en sherry 18
Kalkoengebraad met champignonsaus en diverse groenten 18
Kalkoenfilet sausje van sinaasappel met spek en balsamico 18Gelardeerd kalkoekengebraad met spek en jagerssaus 19
Magret de canard, sausje met oude port 20
Parelhoenfilet met cognac 22
Gebraiseerd gebraad op Poperingse wijze 18
Gepekeld varkenshaasje in een sausje met graanmosterd of sausje met verse rozemarijn en sjalot 18
Varkensfiletmignon gegrild met een romig sausje 18
Varkenshaasje in wildsaus met veenbesjes 18
Varkenshaasje met vodka, champignons en stroganoff 18
Varkenswangetjes in St.Bernardus 21
Rundsgebraad Bordelaise 21
Rundsfiletmignon met porto 23Kalfsgebraad (kleinhoofd) fine champagne 22
Kalfslende in zijn jus met fijne kruiden 22Al onze gerechten worden voorzien van verschillende groentjes, kroketten of aardappelrotsjes of frietjes. Indien aardappelgratin plus 1 euro per persoon.
Medaillons van hoevekip met panko, sausje met dragon en sherry 15Kalkoengebraad met champignonsaus en diverse groenten 15.5Kalkoenfilet sausje van sinaasappel met spek en balsamico 15.5
Kalkoentournedos met honing sausje met dragon 15.5Magret de canard, sausje met oude port 17Parelhoenfilet met cognac 17Gebraiseerd gebraad op Poperingse wijze 15Gepekeld varkenshaasje in een sausje met graanmosterd of sausje met verse rozemarijn en sjalot 16Varkenshaasje 17Varkensfiletmignon gegrild met een romig sausje 16Varkenshaasje in wildsaus met veenbesjes 16Varkenshaasje met vodka,champignons en stroganoff 16 Varkenswangetjes in St.Bernardus 17
Rundsgebraad Bordelaise 17
Rundsfiletmignon met porto 19.5 Kalfsgebraad (kleinhoofd) fine champagne 19.5Kalfslende in zijn jus met fijne kruiden 18.5 -
Nagerechten
Alle desserten worden voorzien van koffie (supplement versnaperingen en bijbediening koffie €2.5 p.p.)
Biscuittaartje met fruit en slagroom 9.50
Pièce Monté volgens gelegenheid 9.50
Warme appeltaart met vanille ijs 9.50
Progrestaart met slagroom en coulis van framboos 9.50
Bladerdeegje met amandelschilffers, fruit,vanillecrème encoulis van rood fruit 9.50
In huis gedraaide ijstaart met meringue vanille chocoladesaus of aardbeiencoulis 10.00
Taartje van de chef met ijs, crumble en coulis 10.50
Royaal Dessertbord met vb. Chocolademousse/vers gedraaid ijs/taart/fruit/crème brulée (andere combinatie mogelijk) 12.50
Dessertbuffet en koffie ( vanaf 50 pers ) 15.50
3 maal Koffie en versnaperingen i.p.v. dessert 6.50