Skip to main content

Feestzaal

Naast het restaurant beschikt De Strooyen Hen ook over een feestzaal voor banketten, communiefeesten,..... Menu's worden samengesteld volgens de wens van de klant.Groepsmenu vanaf 15 personen, de hele groep besteld hetzelfde menu. Indien het aantal personen minder is dan 15 wordt de prijs van de menu zonder drank verhoogt met 10%

Vraag vrijblijvend inlichtingen via 057 38 80 70 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

--

Bij de menu's hieronder zijn de dranken NIET inbegrepen.

--

Indien een hoofdgerecht niet wordt voorafgegaan door soep of voorgerecht plus 1.50 per persoon. Indien er aangegeven personen niet aanwezig zijn de dag zelf wordt de helft aangerekend van het totaal bedrag van de niet aanwezige personen.

Soepen

  • Titel FR: Soupes
  • Titel EN: Soups
  • Intro EN:

    Soups at 5.50 (served twice)

    • Garden lady's vegetable soup
    • Cream of tomato soup
    • Tomato and pumpkin or courgette or fennel soup
    • Broccoli soup
    • Pumpkin soup with curry and coconut milk
    • Leek soup with ham
    • Endive soup with celeriac and bacon
    • Celeriac soup with apple and curry
    • Carrot soup with celeriac and chorizo

    Soups at 6.00 (served twice)

    • Celery soup with herb cheese and chicken
    • Cream soup with mushroom, chicken and chervil
    • Creamy soup of asparagus with flat parsley
  • Intro NL:

    Soepen aan 5.80 (2 maal bediend)

    • Groentensoep van de tuinvrouw
    • Tomatenroomsoep
    • Soep van tomaat en pompoen of courgette of venkel
    • Broccolisoep met courgette
    • Pompoensoep met zoete aardappel
    • Preisoep met ham
    • Soep van witloof met knolselder en spek
    • Knolseldersoep met appel en curry
    • Soep van wortel met knolselder en chorizo

    Soepen aan 6.50 (2 maal bediend)

    • Tomatenroomsoep met balletjes
    • Seldersoep met kruidenkaas en kip
    • Roomsoep met champignon, kip en kervel
    • Romig soepje van asperges met platte peterselie

  • Intro FR:

    Soupes à 5,50 (servies deux fois)

    • Soupe de légumes de la dame du jardin
    • Velouté de tomates
    • Soupe de tomates et potiron, courgette ou fenouil
    • Soupe au brocoli
    • Soupe de potiron au curry et lait de coco
    • Soupe de poireaux au jambon
    • Soupe d'endives au céleri-rave et au lard
    • Soupe de céleri-rave aux pommes et au curry
    • Soupe de carottes au céleri-rave et au chorizo

    Soupes à 6.00 (servies deux fois)

    • Velouté de céleri au fromage d'herbes et au poulet
    • Velouté de champignons, poulet et cerfeuil
    • Velouté d'asperges au persil plat

Soepen aan 5.80 (2 maal bediend)

• Groentensoep van de tuinvrouw
• Tomatenroomsoep
• Soep van tomaat en pompoen of courgette of venkel
• Broccolisoep met courgette
• Pompoensoep met zoete aardappel
• Preisoep met ham
• Soep van witloof met knolselder en spek
• Knolseldersoep met appel en curry
• Soep van wortel met knolselder en chorizo

Soepen aan 6.50 (2 maal bediend)

• Tomatenroomsoep met balletjes
• Seldersoep met kruidenkaas en kip
• Roomsoep met champignon, kip en kervel
• Romig soepje van asperges met platte peterselie

Voorgerechten

  • Intro EN:

    Starters 15 euro

    • Victoria perch with potato scales, fennel, wine sauce, touch of beetroot
    • Coalfish tenderloin in Spanish style with prawns, paella rice with saffron and wine sauce
    • Pollock tenderloin with herb cheese crust, tomato fondue and wine sauce
    • Fish casserole "The Strooyen Hen
    • Salmon back stuffed with fine vegetables and choron sauce/sauce with lime
    • Crispy salad with cheese croquette, melon balls and dried ham
    • Catfish or ling on a southern ratatouille with white butter and basil oil
      (or as offered)
    • Pretty hare baked, ointment of pumpkin, fried oyster mushroom and sauce with farm butter
    • Salad of scampi with bacon, crusts and apple
    • Frivolous salad accompanied by crispy fish strip, smoked salmon, cherry tomatoes and remoulade
    • Combination of trout mousse, smoked salmon, salmon tartare and avocado
    • Beef carpaccio, parmesan, ruccola and sundried tomato
    • Ling on caramelised chicory, curry sauce
    • Trio of shrimp croquettes with fish soup and tomato with avocado and shrimp

    Starters 16.5 euros

    • Plaice with grey shrimps, fried mushroom ointment of cauliflower
    • Cod with a crispy crust of Parmesan and hazelnut, white butter
  • Intro NL:

    Voorgerechten 15.5 euro

    • Victoriabaars met aardappelschubbetjes, venkel, wijnsaus, toets van rode biet
    • Koolvishaasje op zijn Spaans met gamba, paëllarijst met saffraan en wijnsaus
    • Koolvishaasje met korstje van kruidenkaas, tomatenfondue en wijnsaus
    • Vispannetje “De Strooyen Hen”
    • Zalmrug gevuld met fijne groentjes en choronsaus/sausje met limoen
    • Krokante salade met kroketje van kaas, meloenbolletjes en gedroogde ham
    • Zeewolf of leng op een zuiderse ratatouille met blanke boter en basilicumolie
      (of volgens aanbod)
    • Mooie meidhaasje gebakken, zalfje van pompoen, gebakken oesterzwam en sausje met hoeveboter
    • Salade van scampi met spekjes, korstjes en appel
    • Frivole salade vergezeld van krokant visreepje, gerookte zalm, kerstomaatjes en remoulade
    • Samenspel van mousse van forel, carpaccio van sint-jacobsnoot, bieslookroom en sojavinaigrette
    • Carpaccio van rund, parmezaan, ruccola en zongedroogde tomaat
    • Leng op gekarameliseerd witloof, sausje met curry
    • Trio van garnaalkroketje met een vissoepje en tomaat met avocado en garnaal

    Voorgerechten 16.5 euro

    • Pladijs met grijze garnaaltjes, gebakken champignon zalfje van bloemkool
    • Kabeljauw met een krokant korstje van Parmezaan en hazelnoot, blanke boter
  • Intro FR:

    Entrées 15 euro

    • Perche Victoria avec écailles de pommes de terre, fenouil, sauce au vin, touche de betterave rouge
    • Filet de lieu noir à l'espagnole avec crevettes, riz paella au safran et sauce au vin
    • Filet de colin en croûte de fromage aux herbes, fondue de tomates et sauce au vin
    • Casserole de poisson "La poule Strooyen
    • Dos de saumon farci aux légumes fins et sauce choron/sauce au citron vert
    • Salade croustillante avec croquettes de fromage, boules de melon et jambon sec
    • Silure ou lingue sur une ratatouille méridionale au beurre blanc et à l'huile de basilic
      (ou selon l'offre)
    • Joli lièvre au four, pommade de potiron, pleurotes poêlées et sauce au beurre fermier
    • Salade de langoustines au lard, croûtes et pomme
    • Salade frivole accompagnée d'un croustillant de poisson, saumon fumé, tomates cerises et rémoulade
    • Combinaison de mousse de truite, saumon fumé, tartare de saumon et avocat
    • Carpaccio de bœuf, parmesan, ruccola et tomates séchées
    • Lingue sur chicorée caramélisée, sauce au curry
    • Trio de croquettes de crevettes, soupe de poisson et tomate à l'avocat et aux crevettes

    Entrées 16,5 euros

    • Plie aux crevettes grises, oignon de champignon frit de chou-fleur
    • Cabillaud en croûte croustillante de parmesan et noisette, beurre blanc

Hoofdgerechten

  • Titel FR: Plats de résistance
  • Titel EN: Main courses
  • Intro EN:

    If a main course is not preceded by soup or a starter => + €3 per person.

    • Farm chicken medallions with panko, tarragon and sherry sauce 18
    • Turkey roast with mushroom sauce and various vegetables 18
    • Turkey roast with bacon and balsamic sauce 18
    • Larded turkey roast with bacon and hunter's sauce 19
    • Magret de canard, sauce with old port 20
    • Filet of guinea fowl with cognac 22
    • Roast braised in the Poperinge style 18
    • Pork tenderloin in brine mustard or fresh rosemary and shallot sauce 18
    • Grilled fillet of pork with creamy sauce 18
    • Pork tenderloin in game sauce with cranberries 18
    • Pork tenderloin with vodka, mushrooms and stroganoff 18
    • Pork cheeks in St.Bernard 21
    • Beef roast Bordelaise 21
    • Beef filet mignon with port 23
    • Veal roast (small head) fine champagne 22
    • Veal loin in its gravy with fine herbs 22

    All our dishes come with various greens, croquettes or potato rocks or fries. If potato gratin plus 1 euro per person.

  • Intro NL:

    Indien een hoofdgerecht niet wordt voorafgegaan door soep of een voorgerecht => + €3 per persoon.

    • Bonte gefarceerde kalkoenborst en diverse groenten 19
    • Kalkoengebraad met champignonsaus en diverse groenten 18
    • Kalkoenfilet sausje van sinaasappel met spek en balsamico 18
    • Gelardeerd kalkoengebraad met spek en roomsaus 19
    • Magret de canard, sausje met oude port 20
    • Parelhoenfilet met cognac 22
    • Gebraiseerd gebraad op Poperingse wijze 18
    • Gepekeld varkenshaasje in een sausje met graanmosterd of sausje met verse rozemarijn en sjalot 18
    • Varkensfiletmignon gegrild met een romig sausje 18
    • Gemarineerd varkenshaasje in wildsaus  19
    • Varkenshaasje met vodka, champignons en stroganoff 19
    • Varkenswangetjes in St.Bernardus 21
    • Rundsgebraad Bordelaise 21
    • Rundsgebraad met champignon, peperbolletjes en tomaat 21
    • Rundsfiletmignon met porto 23
    • Kalfslende in zijn jus met fijne kruiden 22

    Al onze gerechten worden voorzien van verschillende groentjes, kroketten of aardappelrotsjes of frietjes. Indien aardappelgratin plus 1 euro per persoon.

     

  • Intro FR:

    Si un plat principal n'est pas précédé d'une soupe ou d'une entrée => + 3 € par personne.

    • Médaillons de poulet fermier avec panko, estragon et sauce au xérès 18
    • Rôti de dinde avec sauce aux champignons et légumes variés 18
    • Rôti de dinde au bacon et sauce balsamique 18
    • Rôti de dinde lardée, bacon et sauce chasseur 19
    • Magret de canard, sauce au vieux porto 20
    • Filet de pintade au cognac 22
    • Rôti braisé à la Poperinge 18
    • Filet de porc à la moutarde en saumure ou au romarin frais et à l'échalote 18
    • Filet de porc grillé à la sauce crémeuse 18
    • Filet de porc à la sauce au gibier et aux airelles 18
    • Filet de porc à la vodka, aux champignons et au stroganoff 18
    • Joues de porc au St-Bernard 21
    • Rôti de bœuf à la Bordelaise 21
    • Filet mignon de bœuf au porto 23
    • Rôti de veau (petite tête) au champagne fin 22
    • Longe de veau en sauce aux fines herbes 22

    Tous nos plats sont accompagnés de verdures variées, de croquettes ou de rochers de pommes de terre ou de frites. Si gratin de pommes de terre plus 1 euro par personne.

Indien een hoofdgerecht niet wordt voorafgegaan door soep of een voorgerecht => + €3 per persoon.

  • Bonte gefarceerde kalkoenborst en diverse groenten 19
  • Kalkoengebraad met champignonsaus en diverse groenten 18
  • Kalkoenfilet sausje van sinaasappel met spek en balsamico 18
  • Gelardeerd kalkoengebraad met spek en roomsaus 19
  • Magret de canard, sausje met oude port 20
  • Parelhoenfilet met cognac 22
  • Gebraiseerd gebraad op Poperingse wijze 18
  • Gepekeld varkenshaasje in een sausje met graanmosterd of sausje met verse rozemarijn en sjalot 18
  • Varkensfiletmignon gegrild met een romig sausje 18
  • Gemarineerd varkenshaasje in wildsaus  19
  • Varkenshaasje met vodka, champignons en stroganoff 19
  • Varkenswangetjes in St.Bernardus 21
  • Rundsgebraad Bordelaise 21
  • Rundsgebraad met champignon, peperbolletjes en tomaat 21
  • Rundsfiletmignon met porto 23
  • Kalfslende in zijn jus met fijne kruiden 22

Al onze gerechten worden voorzien van verschillende groentjes, kroketten of aardappelrotsjes of frietjes. Indien aardappelgratin plus 1 euro per persoon.

Medaillons van hoevekip met panko, sausje met dragon en sherry    15 Kalkoengebraad met champignonsaus en diverse groenten           15.5Kalkoenfilet sausje van sinaasappel met spek en balsamico          15.5
Kalkoentournedos met honing sausje met dragon              15.5
Magret de canard, sausje met oude port                          17Parelhoenfilet met cognac                                  17Gebraiseerd gebraad op Poperingse wijze                          15Gepekeld varkenshaasje in een sausje met graanmosterd of sausje met verse rozemarijn en sjalot                                   16Varkenshaasje                                             17Varkensfiletmignon gegrild met een romig sausje                   16Varkenshaasje in wildsaus met veenbesjes                    16Varkenshaasje met vodka,champignons en stroganoff                16 Varkenswangetjes in St.Bernardus                                17
Rundsgebraad Bordelaise                                   17
Rundsfiletmignon met porto                                     19.5 Kalfsgebraad (kleinhoofd) fine champagne                         19.5Kalfslende in zijn jus met fijne kruiden                           18.5

Nagerechten

  • Titel FR: Desserts
  • Titel EN: Desserts
  • Intro EN:

    All desserts are served with coffee
    (supplementary refreshments and additional coffee €2.5 p.p.)

    • Biscuit tartlet with fruit and whipped cream 9.50
    • Pièce Monté according to occasion 9.50
    • Warm apple pie with vanilla ice cream 9.50
    • Progre cake with whipped cream and raspberry coulis 9.50
    • Puff pastry with almond flakes, fruit,vanilla cream encoulis of red fruit 9.50
    • In-house twisted ice cream cake with meringue vanilla chocolate sauce or strawberry coulis 10.00
    • Chef's pie with ice cream, crumble and coulis 10.50
    • Generous Dessert plate with e.g. chocolate mousse/freshly turned ice cream/tart/fruit/cream brulée (other combination possible) 12.50
    • Dessert buffet and coffee ( from 50 pers ) 15.50
    • 3 coffees and snacks instead of dessert 6.50
  • Intro NL:

    Alle desserten worden voorzien van koffie
    (supplement versnaperingen en bijbediening koffie €2.5 p.p.)

    • Biscuittaartje met fruit en slagroom 9.50
    • Warme perentaart met amandel, advocaat en chocolade ijs  10.00
    • Warme appeltaart met vanille ijs en slagroom 10.00
    • Taartje van progrès met een krokant korstje, framboos en marsepein 10.00
    • Tiramitsutaart met amaretto 10.00
    • In huis gedraaide ijstaart met meringue vanille chocoladesaus of aardbeiencoulis 11.00
    • Brownie met passievruchtencrémeux en crème van chocolade 10.00
    • Royaal Dessertbord met vb. Chocolademousse/vers gedraaid ijs/taart/fruit/crème brulée (andere combinatie mogelijk) 13.00
    • Dessertbuffet en koffie ( vanaf 50 pers ) 15.50
    • 3 maal Koffie en versnaperingen i.p.v. dessert 6.50
  • Intro FR:

    Tous les desserts sont servis avec du café
    (rafraîchissements supplémentaires et café additionnel €2.5 p.p.)

    • Tartelette aux biscuits avec fruits et crème fouettée 9,50
    • Pièce Monté selon l'occasion 9.50
    • Tarte aux pommes tiède avec glace à la vanille 9.50
    • Gâteau progre avec crème fouettée et coulis de framboise 9.50
    • Pâte feuilletée aux éclats d'amandes, fruits, crème vanille encoulis de fruits rouges 9.50
    • Gâteau à la crème glacée torsadée maison avec meringue, sauce chocolat vanille ou coulis de fraises 10.00
    • Tarte du chef avec glace, crumble et coulis 10.50
    • Assiette de desserts généreuse avec par exemple mousse au chocolat/glace fraîchement tournée/tarte/fruit/crème brûlée (autre combinaison possible) 12,50
    • Buffet de desserts et café ( à partir de 50 pers ) 15.50
    • 3 cafés et snacks au lieu du dessert 6,50