Skip to main content

Tijdens de Eerste Wereldoorlog

Edmund Blunden bij de Strooyen Hen

Edmundblundencirca1914Edmund Charles Blunden verbleef tijdens de oorlog in de buurt van Herberg De Strooyen Hen.

Wie was Edmund Blunden?

Blunden (1 november 1896 - 20 januari 1974) was een Engels dichter, schrijver en criticus . Net als zijn vriend Siegfried Sassoon , schreef hij over zijn ervaringen in de Eerste Wereldoorlog , zowel in vers en proza ​​.

Het grootste deel van zijn carrière was Blunden ook een reviewer voor Engels publicaties en een academicus in Tokio en later Hong Kong . Hij beëindigde zijn carrière als hoogleraar poëzie aan de Universiteit van Oxford.

Het begin van zijn carriere & de Eerste Wereldoorlog

Blunden werd geboren in London als de oudste van de negen kinderen van Charles Edmund Blunden (1871-1951) en zijn vrouw , Georgina Margaret (meisjesnaam Tyler) , die co-schoolhoofden van een school in Londen waren.

In augustus 1915 werd Blunden opgeroepen als tweede luitenant in het Royal Sussex Regiment en diende hij met dit regiment tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ze opereerden bij Ieper en de Somme. Hiervoor ontving hij het Military Cross. Dit was eerder ongebruikelijk voor een "junior infanterie officier".

Blunden overleefde bijna twee jaar in de frontlinie zonder lichamelijk letsel , maar voor de rest van zijn leven droeg mentale littekens van zijn ervaringen. Met karakteristieke zelfspot schreef hij dit toe aan zijn kleine gestalte. Hij vormde een onopvallend doel.

Hoewel hij oorlogsgedichten schreef, vermeed hij het grafische die het werk van Sassoon en Wilfred Owen karakteriseert.

Zijn memoires van de oorlogsjaren, alhoewel prachtig geschreven, missen wat de directheid van die van Sassoon of Robert Graves . Zijn vaak traumatische ervaringen werd gepubliceerd in 1928 onder de titel Undertones of War.

Bron: Wikipedia.org